Voorbeschouwing H1 tegen Cito

27 maart 2014

Voor de wedstrijd van komende zaterdag het volgende;

Het resultaat van dit seizoen mag dan degradatie zijn, als ik zie welke progressie een aantal spelers doorgemaakt hebben en dan met name op het mentale vlak, ben ik daar best wel trots op. Het is niet voldoende voor de Topdivisie, maar toch.

Deze week hebben we nog met een aantal spelers geëvalueerd. Als we kijken naar de toezeggingen die we, nu voor een jaar terug, binnen hadden en deze spelers waren gebleven, hetzij gekomen, waren we waarschijnlijk nu een harde strijd verwikkeld om de 2e plek. Volgens mij zijn er geen spelers vertrokken of gestopt vanwege het aanblijven van de trainer. Ik blijf positief naar de toekomst kijken. Hopelijk zijn er nog clubs met ambitie en zoeken daar een trainer bij. Dat kunnen heren zijn, maar ook dames.

Komende zaterdag gaan we opnieuw de strijd aan. We hebben met elkaar uitgesproken, dat we in ieder geval nog een keer willen winnen. Mogelijk is dat zaterdag. Lee Horsey is beschikbaar en dat is toch één van de drijvende krachten. Verder is het goed om met de jeugd aan de slag te gaan. Zij zijn immers mede de toekomst van het heren volleybal, hetzij in Enschede, hetzij elders in het land. Menige speler wordt op dit moment benaderd.

Ook binnen de organisatie gaat het nodige veranderen. Weliswaar zijn Rivo Rijssen en Ecare Apollo 8 ons nu voorbij in de ranking om het Twentse heren volleybal, er is nog steeds ambitie bij een aantal bestuurders. Het is dan ook goed om te zien, dat de handen ineen geslagen worden. Dat is ook nodig, te meer daar er ook de talentenbron bij het Bonheuffer College voor de eerst komende jaren aan het opdrogen is.

Cito heeft de slag om de 2e plaats schijnbaar verloren. Dit weekend spelen Vocasa en het Talentteam de strijd om de 2e plek en mogelijk promotie naar de Ere-divisie, nu STV Tilburg af haakt. Verder is het de vraag hoe het in Doetinchem gaat. Mogelijk kan Cito de plaats van Orion nog innemen, als deze het onverhoopt ook niet redden om voor volgend seizoen op tijd een acceptabel plan in te dienen. Het betekent dat de mannen van Paul van der Ven er alles aan zullen doen om de punten mee te nemen. Wij willen gewoon onze taak uitvoeren, de juiste dingen doen en dus ook nog een keer vlammen.

Henk Goor