Voorbeschouwing H1 tegen Inter Rijswijk H1

11 december 2013

We hebben nog twee wedstrijden te gaan dit jaar. Het betekent dat er 2x topteams naar Enschede komen. Komende zaterdag komt de koploper uit de Topdivisie naar de Pathmoshal. Inter Rijswijk speelt vrijwel met hetzelfde team als afgelopen jaar. Het is een degelijk en ingespeeld team, dat weinig fouten maakt.

Wat wij er tegenover kunnen zetten, hebben we afgelopen zaterdag gezien. Veel strijd, de wil om beter te worden en er het maximale uithalen wat in ons zit. Beter worden kost tijd en heel veel energie. We wisten voor de start van het seizoen wat het zou betekenen. Positief is in ieder geval dat Lee Horsey weer aanwezig is en ook mee doet. Youri Nijland is de komende 2 maanden nog wel uitgeschakeld, maar gelukkig is Steven de Boer net als afgelopen week bereid om ons te helpen.

Wij hebben prestatiedoelen gesteld. Eén van de doelen is dat we in ieder geval plezier hebben. Dat krijg je enkel maar als je succesbeleving hebt. Dat zullen we dan ook moeten ervaren. Ook deze wedstrijden zullen momenten kennen, dat het aan onze kant goed gaat. Als die momenten veel voorbij komen, kunnen we het de ploeg uit Rijswijk nog lastig maken. Een ander doel is het voorkomen van onnodige fouten. Enkel je best doen is niet voldoende. Dat we daar mee om kunnen gaan, bleek afgelopen zaterdag. Maakten we in de 1e set 6x een netfout en serveerden we 4x foutief oftewel 10 directe punten voor Cito, deden we dat in de 2e en 3e set beduidend beter.

We hebben in ieder geval een jonge ploeg en dat heeft ook wel weer wat. Het begint om 20.00u in de Pathmoshal.

Henk Goor