Voorbeschouwing H1 tegen NextVolley

Afgelopen zaterdag waren we er weer dichtbij. Het is mooi om te zien dat spelers zich ontwikkelen. Dat geldt zeker voor jongens als Robin van der Meulen afgelopen wedstrijd. Komende week moet zullen Robin, maar ook Youri Nijland weer moeten laten zien, welke ontwikkeling ze dit seizoen hebben door gemaakt.

Verder zal onze spelverdeler, Bas Oude Alink, moeten laten zien, dat hij steeds langer zijn goede niveau kan vasthouden.

Als ik kijk waar spelers vandaan komen, 3e divisie en A-jeugd, ben ik blij met hun progressie. Het betekent dat we in deze periode moeten laten zien, wat we kunnen en wat we geleerd hebben.

Ook de komende zaterdag zijn er in Dordrecht gewoon weer kansen. We gaan ons meten met een tegenstander, waar wij we ons aan kunnen optrekken en waar wat te halen valt. We zoeken het binnen ons zelf. Het betekent ook dat de oudere spelers allereerst hun eigen taak moeten uitvoeren, maar vervolgens ook de anderen moeten helpen.

Door de schouderblessure van Michiel van Staaveren en de afwezigheid van Lee Horsey reizen we met een beperkte groep af naar de Merwestad.

Op enig moment moet het balletje net onze kant oprollen. Soms is een breekpunt in een wedstrijd of set minimaal. Afgelopen zaterdag in de 5e set valt de bal uit de opslag op de netrand net aan onze kant. Het gevolg is dat we van een 7-5 voorsprong op een 8-7 achterstand kwamen. Daar haakten we mentaal af. Dat is waar we komende zaterdag de grootste winst kunnen halen, winnen van Next Volley en vooral ook van ons zelf.

Henk Goor