Voorbeschouwing: Landstede – Webton Twente

1 januari 1970

Afgelopen week liet het team van Webton Twente zien dat hen de figurantenrol in de tweede ronde van A – League wellicht iets te voorbarig is toegewezen.  Eerst werd tegen Landstede Volleybal in Zwolle met een redelijk gehavend team één set gewonnen en later in de week liet het team van Brahim Abchir SV Dynamo in de eigen Pathmoshal ontglippen. De tegenstander had in de barrage een Houdini ontsnapping nodig om na een 10-6 achterstand alsnog de set met 10-15 in haar voordeel te beslissen. Toegegeven, voor de tegenstanders stond er niet al te veel meer op het spel en was dat misschien een reden om niet voluit te gaan, een reden voor een mindere motivatie.

De twee gesprokkelde competitie punten zijn door Webton Twente ingeleverd, Landstede moest er 22 inleveren. Immers in de zogenaamde degradatie poule beginnen alle vier teams weer op nul komma nul. Voor geen een staat er in het tweede deel van de competitie en de daarop volgende serie “best of” duels de gang naar de B – League op het spel. Omdat HvA Volleybal in de A – League stopt kunnen ze allemaal onbevangen en vrijuit spelen en de blik op de toekomst  richten. Door de uitbreiding naar tien teams was die verwachting er al vrij vroeg in het seizoen, maar onlangs werd dit pas definitief bevestigd.

Vanaf de start van het seizoen is er door de Webton formatie naar toegewerkt om er vanaf de eerste wedstrijd in het tweede deel van de competitie te staan. De 14 achter hen liggende ontmoetingen waren als het ware een ‘voorbereidingsperiode’. Nu moet dat stapje omhoog zijn  gemaakt zodat vanaf nu en gedurende het volgend seizoen, met de drie nieuwkomers erbij, de progressie in resultaten kan worden omgezet. Ook volgend seizoen kan onbevreesd voor degradatie in alle rust worden gebouwd, de degradatiedeur gaat immers op slot.

Gelet op de seizoensafsluiting heeft het er alle schijn van dat de planning op schema ligt. Aanstaande zaterdag is een mooi ijkpunt om te zien of de lijn nog steeds stijgend is. Waar vorige week tegen Landstede sets met 14, 15 en 19 tegen 25 punten verloren gingen is het nu aan Brahim Abchir en zijn team om te bewijzen dat ze op koers liggen.

Bron: (www.sportintwente.nl)