Webton Twente komt net tekort tegen Landstede

Tegen over Sport in Twente verklaarde Brahim Abchir verder:

“Het was een goede wedstrijd van onze kant.  Wij hebben er alles aan gedaan, vanaf het  begin hebben wij het initiatief genomen en de tegenstander met onze serve onder druk gezet. Ons blok was agressief, de pass lag goed  en onze spelverdeler toverde mooie combinaties tevoorschijn. Mijn team knokte voor elk punt ik had het gevoel dat wij deze wedstrijd  zouden winnen, maar aan het einde van de eerste en vierde set misten wij de concentratie en de ervaring om door  te drukken”

Publiek bij Webton Twente - Landstede Zwolle

Webton Twente – Landstede Volleybal/VCZ     (23-25 25-20 18-25 23-25)

In de derde thuiswedstrijd van het seizoen heeft Webton Twente zich knap verweerd  in de wedstrijd tegen de volleyballers van Landstede uit Zwolle.  De thuisploeg moest uiteindelijk met 3-1 het onderspit delven , maar pakte na de slechte wedstrijd van vorige week in Amsterdam de draad weer goed op. Ook het publiek, waaronder een groot aantal Zwolse supporters, konden dit beamen en waren getuige van een leuke en vooral spannende wedstrijd.
Domper voor de bezoekers was de vervelende blessure voor Joost Kooistra aan het begin van de eerste set. De thuisploeg had op dat moment al een brutale voorsprong genomen , maar zag Zwolle punt voor punt dichterbij komen. Op alle vlakken werd er echter stukken beter gepresteerd door de gastheren en zo ontstond er een echte wedstrijd. De eerste set ging nog wel naar Landstede , maar in de tweede set nam Twente direct het initiatief en gaf dit ook niet meer uit handen. Serverend werd er voldoende druk gezet om kansen te creeeren voor de blokkering en de verdediging en aanvallend lieten Thijs ter Horst en ook Erik Boel veel goede dingen zien.  In de derde set herstelde de ploeg uit Zwolle zich echter knap en kwam Twente maar moeizaam door de side-out. Ook bij de serve werden er teveel fouten gemaakt en zo kwam er een grote voorsprong op het bord voor de bezoekers. Met enkele wisselingen vocht Twente zich echter weer terug in de set en zo lukte het ook om het in de vierde set lang spannend te houden. In de slotfase was het een domper dat de ploeg niet in ieder geval een punt kon overhouden aan dit duel. De stijgende lijn is echter weer ingezet en de ploeg maakt duidelijk stappen in de goede richting. Volgende week in Groningen zullen de mannen uit Twente er alles aan doen om dit weer voort te zetten.

Voor beelden van de wedstrijd en een interview met Elmar Heupers, kijk hier!