Webton Twente: Toch geen twee zeges achter elkaar?

8 april 2010

Webton Twente staat voor de geweldige uitdaging om na 22 nederlagen de competitie met 2 achtereenvolgende zeges af te sluiten, waardoor de toch wel fel begeerde zevende plek nog kan worden bemachtigd. Lukt dat aanstaande donderdag 8 april om 19:30 uur in de Veluwe hal in Barneveld niet, dan volgt er later nog een kans op de vertrouwde vloer van de Pathmoshal.

In de wedstrijden series van het seizoen 2009 / 2010 was BMC / SSS vier maal de betere, waarvan driemaal met redelijk grote overmacht.  En eigenlijk werden de bezoekers uit Barneveld afgelopen zaterdag geheel onverwacht in Enschede op een dikke nederlaag getrakteerd. Martijn Sytsma was de man in vorm en leidde zijn team naar duidelijke winst.

De doelstelling van het team van Brahim Abchir was om juist in deze ‘best of tree’ serie aan het einde van het seizoen, als het zou gaan om handhaven of degraderen, het hoogste niveau te halen. Dat er nu vanwege het uit de competitie nemen van HvA Volley niets meer op het spel staat, was toen niet bekend en nu van ondergeschikt belang. De Webton ploeg liet vorige week op een hele goede trainingsweek een prima wedstrijd volgen en staat dus nu gewoon op voordeel in deze driekamp. Het moest en zou er een keer van komen dat er gewonnen werd en dat de puzzelstukjes volgens planning precies op het juiste moment in elkaar passen was heel mooi om te zien gebeuren.