Wedstrijdverslag Saasveldia D1 – Twente 05 D2

22 januari 2012

Na de opsteker van de vorige wedstrijd (3-2 winst), gingen we met een goed gevoel richting Weerselo. We moesten spelen tegen Saasveldia D1. Zij staan op de vierde plaats. We hoopten om een paar punten mee naar Enschede terug te nemen, zodat het gat richting de nummer tien kleiner zou worden.  

De eerste set begonnen we goed en beide teams gingen gelijk op, tot ongeveer 15 punten. Toen maakten we aan onze kant een aantal fouten achter elkaar en zo kon Saasveldia uitlopen tot 19-15. Deze achterstand konden we niet meer goedmaken en de 1e set werd dan ook verloren met: 25-20.

De 2e set begonnen we weer vol goede moed en het ging ook gelijk lekker! Er werd goed gepasst, de set ups kwamen lekker en de ballen konden mooi ingeslagen worden. Er werd  hard gewerkt en dit wierp zijn vruchten af: De set werd gewonnen met 21-25!

Het stond nu 1-1 en we wilden hier natuurlijk dolgraag 1 -2  van maken! We begonnen de 3e set gelijk weer goed, en we hadden op een gegeven moment een aardige voorsprong opgebouwd; 19-14. Helaas kwam Saasveldia steeds dichterbij en werd het zelfs weer gelijk! Toen gingen beide teams gelijk op tot 23-23, maar we konden net op het beslissende moment de ballen niet bij Saasveldia op de grond krijgen. Hierdoor verloren we deze set met het minieme verschil van 2 punten; 25-23.

We hoopten er nog een 5 setter uit te slepen, dus de opdracht was duidelijk; de 4e set winnen. In het begin ging het wat minder en we keken al gauw tegen een redelijk forse achterstand aan. Dit bleef gedurende de set ook zo. Echter, toen Saasveldia 19 punten had, werden we wakker. De achterstand werd kleiner en kleiner. Toch kreeg Saasveldia het 1e setpunt, het stond 24-19. We vochten voor ieder punt en uiteindelijk wonnen we de 4e set met 24-26!

Dan toch een 5e set! Al snel liep Saasveldia uit en keken we wederom tegen een redelijk forse achterstand aan. Het lukte aan onze kant niet helemaal meer en aan de andere kant lukte het wel. Dit resulteerde in het verliezen van de 5e set met 15-8.

Het binnenhalen van 2 punten tegen de nummer 4 smaakt zeker naar meer. Aankomende zaterdag spelen we om 14.00 uur in de Pathmoshal tegen Volley’68. We hopen wederom punten binnen te halen en daarbij kunnen we natuurlijk alle support gebruiken! Tot dan!