Zusjes Schurink winnen Gesloten NK Beach

2 september 2010

De tweelingzussen Joyce en Lauri Schurink (25) wilden in de zomermaanden eens met elkaar samenspelen. Zomaar, voor de lol. Daarom deden ze in deze regio aan beachvolleybaltoernooien mee. Aan een kwalificatie voor het NK in Scheveningen dachten ze niet. Laat staan dat ze in de badplaats Nederlands kampioen zouden kunnen worden. Maar het liep anders. 

De Haaksbergse meiden lieten zien dat ze op zand goed kunnen volleyballen. Na enkele voortoernooien en een regiofinale in Heerde mochten ze onlangs naar Scheveningen. Daar werden ze zelfs kampioen van Nederland. „Heel verrassend. Ik had nooit verwacht dat we in Scheveningen konden winnen”, lacht Joyce.

Dat de zussen Schurink het Nederlands kampioenschap hebben gewonnen, wil trouwens niet zeggen dat ze ook de beste beachvolleybalsters van Nederland zijn. Er zijn verscheidene wedstrijdcategorieën. „Wij hebben meegedaan aan de klasse onder de professionals. Nee, wij kunnen niet op tegen de toppers die alleen maar beachvolleybal spelen. Wij spelen ook in de zaal. Ik zit bij Havoc, mijn zus bij Twente’05 in Enschede”, zegt Joyce.

De zussen namen in Scheveningen ook nog even een kijkje bij de Nederlandse topspelers. ,,Dat is indrukwekkend om te zien. In vergelijking met hen zijn wij maar amateurs”, vindt Lauri. Er werden tal van wedstrijden gespeeld op het strand van de badplaats bij Den Haag. „Het is een groot terrein met veel speelvelden. Wij speelden niet op het hoofdveld met de tribunes eromheen. De wedstrijden van de topspelers op dat veld worden wel eens op televisie uitgezonden.”

Van de zussen Schurink werden geen opnames gemaakt. Zij speelden op de andere, open velden. Daar had de wind vrij spel. ,,Het waaide aan het begin van de dag heel hard. Dat is heel lastig volleyballen. Vooral als je tegen de wind in moet serveren.”

Aan het NK deden vijf tweetallen mee. Tot hun eigen verbazing wisten Lauri en Joyce de finale te halen. Daarin werd een tweetal uit Limburg verslagen. ,,De tweede set wonnen we zelfs vrij dik. Ik had nooit verwacht dat we zouden winnen. Ik weet nog dat we in onze eerste wedstrijd op het voortoernooi op het UT-terrein in Enschede dik werden ingemaakt. Die was heel slecht. Maar we zijn daarna steeds beter gaan spelen.”

De zussen hebben de smaak nu te pakken. „Volgend jaar doen wij in elk geval weer mee aan de beachvolleybaltoernooien in deze regio.’’

(Bron:TC Tubantia)