Op vrijdag 24 april heeft burgemeester Onno van Veldhuizen Dirk meegedeeld, dat hij door koning Willem Alexander is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Door de Corona-crisis is dit jaar de gebruikelijke feestelijke uitreiking van het “lintje” niet mogelijk. In plaats daarvan heeft de burgemeester vrijdagochtend via een beeldbelverbinding contact gezocht met Dirk en hem via dat kanaal verteld, dat de koninklijke onderscheiding aan hem is toegekend. Matthijs Hasselerharm heeft ervoor gezorgd, dat dit gebeuren zo kon worden georganiseerd.

Tegelijkertijd heeft Dirk ter plekke een fleurige attentie van het gemeentebestuur gekregen.

 

Het kwam voor Dirk totaal onverwacht en hij was beduusd. Hij was blij met de waardering, maar moest het nog wel even laten indalen.


De feestelijke bijeenkomst, het uitreiken, het toespreken, het opspelden van de onderscheidingen wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen landelijk tijdstip. Dan zullen degenen die betrokken waren bij de voordracht het feestelijke gebeuren kunnen meemaken.

 

Wij zijn natuurlijk heel blij met en voor Dirk, dat hij deze onderscheiding heeft gekregen. We kunnen wel zeggen dat hij deze voor de volle 100% heeft verdiend met zijn niet nalatende inzet voor het volleybal en de jongens die in de combinatie van het Bonhoeffer College en Twente ’05 elk jaar weer prachtige resultaten hebben bereikt.

 

Dirk, van harte gefeliciteerd mede namens alle leden van Twente ’05.

Het bestuur