De competitie staat weer op het punt van beginnen. Dat betekent ook dat er weer gefloten moet worden. Voor sommigen een makkie, anderen staan met knikkende knieën, klamme handen en angstzweet op de bok.

Maar zonder scheidsrechters geen wedstrijden!

Zoals alle seizoenen krijgen ook nu weer de senioren- en A-jeugdteams wedstrijden toegewezen die door het team gefloten moeten worden. Die kunnen eerlijk verdeeld worden in het team of misschien zijn er spelers die het geen probleem vinden om meerdere wedstrijden te fluiten. Elk team regelt dit zelf. Zolang er maar gefloten wordt.

Om wedstrijden te gaan fluiten heb je een spelregelbewijs nodig. Deze valt online te behalen via https://www.volleybalmasterz.nl/. Uitleg over de spelregels en spelsituaties zijn daar te vinden evenals oefeningen die je kunt doen alvorens je de vragen voor het spelregelbewijs gaat beantwoorden. Ook als je je spelregelkennis nog eens wilt opfrissen is deze website een aanrader. Wil je alle spelregels tot in detail doornemen download dan de officiële spelregels volleybal 2021-2022 van de Nevobo.

Moet je dit jaar voor het eerst een wedstrijd fluiten of twijfel je over hoe je moet fluiten en welke tekens je moet gebruiken? Zijn er situaties waarbij je afvraagt of je wel de juiste beslissing neemt. Wil je (wat extra) uitleg van één van onze topscheidsrechters van de vereniging?

Op 17 september geeft Matthijs Hasselerharm om 20.00 uur in de Pathmoshal een uitleg over de regels bij het volleybal. Mocht je bij deze uitleg aanwezig willen zijn stuur dan een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Succes met fluiten!