Op 19 januari jl. is Elke Messelink, jarenlang lid van ons G-team, overleden.

Zij had zo’n vier jaar geleden kanker gekregen en was toen daarvoor met succes behandeld, maar helaas is de ziekte vorig jaar teruggekomen en deze keer is het haar jammer genoeg niet gelukt om de ziekte te overwinnen.
Elke MesselinkIn de 1e week van januari geleden meldde ze Norbert de Beer, dat het slecht ging en dat ze in een hospice was opgenomen.

Afgelopen donderdag 26 januari was het afscheid in Het Hagen in Haaksbergen. Er was een enorm grote groep, naar schatting wel 200 mensen, gekomen naar dat restaurant. Daar bleek wel uit hoe geliefd ze was. De andere leden van het G-team die vrij konden nemen waren aanwezig bij de afscheidsbijeenkomst.

Elke was ook erg actief, niet alleen bij ons G-team, maar ook bij de Tafeltennisvereniging Twekkelerveld en bij het Linedansen. Ze ging elke week spinnen en ook elk jaar skiën.

Special OlympicsZe heeft herhaalde malen deelgenomen aan grote internationale wedstrijden voor mensen met een beperking en behaalde dan altijd mooie prijzen.

Vorig jaar nog bij de Special Olympics die in Twente werden gehouden heeft ze meegedaan bij het tafeltennissen en voor haar prestatie een mooie medaille gekregen.

Tijdens de bijeenkomst passeerde dat allemaal de revue. Een mooie diavoorstelling liet dit in beelden zien. Haar broer Rik en haar zus Margot vertelden over Elke. Er waren mensen van de Tafeltennisvereniging en van de DCW (waar zij altijd gewerkt heeft), die heel bewogen hun herinneringen aan Elke naar voren brachten. Tussendoor werden de nummers gespeeld, die Elke zelf nog had uitgezocht.

Na afloop van de bijeenkomst vormden alle aanwezigen een erehaag. Door die haag werd haar kist in een oranje auto gezet. Deze auto met die kleur was speciaal geregeld om tot uitdrukking te brengen welke prachtige prestaties zij op sportief gebied had geleverd. De auto bracht haar daarna naar het crematorium, allen bedroefd achterlatend. We zullen haar missen.

Norbert de Beer.