Woensdag 8 maart a.s. organiseren Twente '05 en Volley '68 (Losser) een gratis zitvolleybalclinic in Sporthal De Fakkel in Losser.

Iedereen vanaf 12 jaar met of zonder lichamelijke beperking is welkom om kennis komen te maken met zitvolleybal. De aanvang is 19:30 uur.

De clinic wordt georganiseerd in samenwerking met werkgroep Lokaal Sportakkoord Losser. Oud-paralympiër Alfred Oonk verzorgt deze clinic.

Zitvolleybal

Zitvolleybal is een aantrekkelijke variant voor de volleybalsport voor iedereen, zowel sporters met een beperking of blessures of voor volledig valide sporters. Het volleybalnet hangt op een hoogte van 1.15 m heren en voor de dames 1.05 m. Beide teams hebben zes spelers, de spelregels zijn nagenoeg hetzelfde met één uitzondering. Bij zitvolleybal moet een speler tijdens het raken van de bal contact houden met de vloer en met het zitvlak of een ander deel van de romp. Hierdoor is de sport uitermate geschikt voor sporters met een beperking/blessure aan één of beide benen met een chronische ziekte zoals MS, dystrofie of andere spieraandoeningen.

Je ziet steeds meer dat ook mensen zonder lichamelijke beperking deze volleybalvariant grote uitdaging biedt. Momenteel zijn er twaalf zitvolleybalverenigingen actief in het land. Naar verwachting zal dit de komende jaren gaan groeien gezien de sterk toenemende belangstelling voor de sport. Zitvolleybal valt prima te combineren met een andere activiteit.

Invictus Games

Robert Konter, woonachtig in Losser, oorlogsveteraan, fanatiek zitvolleyballer, speler van het Nederland Invictus Games Team en ambassadeur van het zitvolleybal in Losser. Elke dinsdag rijdt Robert naar Doorn (Utrecht) om daar te trainen. In een gesprek met de werkgroep Lokaal Sportakkoord Losser kwam de wens naar voren dat hij het erg leuk zou vinden dat hij in Losser met een aantal enthousiaste zitvolleyballers uit de regio zou kunnen trainen.

Robert Konter : “Ondanks mijn (been) handicap ben ik altijd fanatiek blijven sporten. Sporten is voor mij de beste revalidatie geweest. Ik ben aan zitvolleybal gaan doen omdat ik ondanks mijn handicap wilde blijven sporten ook in team verband. Ik wil altijd het beste uit mezelf, het team en de sport halen. Naast zitvolleybal ben ik judoka bij Judo Losser. Sport is voor mij een uitlaatklep voor alles wat ik heb meegemaakt, sporten geeft mij energie maar bovenal veel plezier. Door Zitvolleybal heb ik veel nieuwe mensen mogen leren kennen in binnen- en buitenland. Dat plezier gun ik iedereen”.

Waarom moeten mensen meedoen met Zitvolleybal clinic? “Het is een superleuke uitdagende sport. Je leert je grenzen verleggen. In deze sport tel je volwaardig mee of je nu een handicap hebt of niet iedereen hoort erbij!  Kortom Zitvolleybal daagt je uit en maakt je een volwaardig teamplayer! De clinic zal worden verzorgd door Alfred Oonk trainer, Oud  Paralympiër en winnaar van meerdere gouden medailles bij Olympische/ en wereldkampioenschappen.

Kijk ook eens op www.unieksporten.nl voor andere aangepaste sporten in de regio of voor meer info over zitvolleybal op www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zitvolleybal.

Deelnemen

Wil je deelnemen aan de gratis Zitvolleybal clinic dan bent je op 8 maart van harte welkom. Je kunt je opgeven tot en met 5 maart a.s door een e-mail te sturen naar buurtsportcoach van de gemeente Losser, Jurgen Schiphorst, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook voor meer informatie kan contact met hem opgenomen worden via e-mail of telefonisch (06-18418100).