Hallo allemaal,

Met alle maatregelen rondom het coronavirus lijkt het volleybalseizoen 2019/2020 tot een einde gekomen. Het enige dat we nu kunnen doen is zorgen dat we het seizoen 2020/2021 zo goed mogelijk van start gaan.

Maar wat betekent dat nu voor het restant van het seizoen 2019/2020? We hebben al enkele malen de vraag gekregen wat dit allemaal nu betekent voor de contributie. Het korte antwoord is, dat we dat op dit moment nog niet weten. Dit komt door een aantal factoren.

Zo is er de jaarlijkse contributie aan de NeVoBo, die we aan het begin van het seizoen betaald hebben. De verwachting is niet dat we hier iets van terug gaan zien. Die vraag hebben we natuurlijk wel neergelegd bij de Nevobo, maar het antwoord is dat zij hier op dit moment een onderzoek naar doen.

Daarnaast is het nog onduidelijk welke kosten we uiteindelijk nog aan Sportaal moeten voldoen. Sportaal vindt dat wij nog moeten betalen, hoewel we geen gebruik kunnen maken van de zalen. Uiteraard hebben we daar bezwaar tegen gemaakt.

Tot slot zijn er nog plannen om na de beëindiging van de maatregelen nog trainingen te houden ten behoeve van het bepalen van de teamindelingen voor het aankomend seizoen. Afhankelijk van wanneer het RIVM besluit dat er weer gesport mag worden zou dit in het meest gunstige geval 1 mei kunnen zijn. We verwachten echter dat dit later zal zijn.

Wat we op dit moment wel kunnen zeggen, is dat we een overschot aan contributie terug zullen betalen aan onze leden. Dit zal in de vorm van een percentage van de jaarcontributie zijn. Welk percentage dat precies gaat zijn, kunnen we op dit moment helaas nog niet zeggen. Daarvoor zal eerst meer duidelijkheid moeten komen van onder andere de NeVoBo en Sportaal. Zodra we alles helder hebben zullen we hierover informeren. We verwachten dat dat niet voor 1 juni het geval zal zijn.

Dit zijn moeilijke tijden voor iedereen, waar we alleen samen doorheen komen. Jullie bestuur doet haar uiterste best om duidelijkheid te krijgen en geven over de consequenties van deze hele situatie op onze vereniging en haar leden en haar vrijwilligers. Daarbij proberen we ook de financiële consequenties zo goed mogelijk in kaart te brengen en onze belangen daarin te behartigen.

Voor meer informatie verwijst de NeVoBo naar de site van NOC*NSF:
https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

 

Ronald van Puijenbroek
Penningmeester Twente ’05