Dat is (niet geheel onverwacht) één van de scenarios die de Nevobo heeft opgesteld voor het weer opstarten van de reguliere competitie in 2021.

Gisteren (13 november) heeft de Nevobo een bericht gepubliceerd waarin het enkele scenario's schetst voor de hervatting van de competitie.

De competitie ligt al sinds 14 oktober stil en zal in dit kalenderjaar niet meer worden hervat. We hopen natuurlijk dat we snel weer op een veilige manier wedstrijden kunnen spelen. Het is nog onduidelijk wanneer dat zal zijn, maar we hebben alvast drie scenario’s uitgewerkt voor het moment dat de competitie weer mag worden gespeeld. Afhankelijk van het moment van opstarten, zal de competitie uitgespeeld kunnen worden in een aangepaste opzet.


Samengevat zijn de scenario's:

1) Bij herstart begin januari

Uitspelen van een halve competitie (enkele wedstrijden, geen return) tot half maart met behoud van resultaten. De eindstand wordt bepaald o.b.v. het wedstrijdquotiënt (aantal punten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden). Na deze halve competitie wordt de poule in een kampioens- en degradatiepoule heringedeeld (bovenste 6 resp. onderste 6 uit halve competitie) en wordt opnieuw een halve competitie gespeeld tot 24 april. Ook hierin wordt de eindstand weer bepaald door het wedstrijdquotiënt.

2) Later dan begin januari starten (of wordt tijdelijk weer stilgelegd)

Er wordt alleen maar een halve competitie uitgespeeld tot 24 april. De eindstand wordt bepaald o.b.v. het wedstrijdquotïënt.

3) Later dan begin januari starten maar we verlengen het seizoen

Dan kan scenario 1 alsnog gebruikt worden.


Voor de jeugd die een halfjaarscompetitie speelt geldt:

Deze aangepaste opzet is ook van toepassing op de najaars-halfjaarscompetitie. Ook deze wordt hervat/uitgespeeld vanaf januari, met behoud van de eerdere resultaten. Waarbij het in dit geval vanzelfsprekend gaat om de hele competitie die wordt uitgespeeld. Met een herindeling, welke nog verder wordt uitgewerkt, in maart.

 

Voor het lezen van de gehele PDF van de Nevobo volg deze link: scenario's hervatting competitie.