Als gevolg van de geldende coronamaatregelen tot en met 2 maart, is door de Nevobo besloten de resterende wedstrijden uit de kalender te halen.

Eerder was al besloten dat er geen promotie/degradatie zou gaan plaatsvinden richting het volgende seizoen, maar dat er wanneer dat mogelijk zou gaan worden er wedstrijden gespeeld konden gaan worden conform het bestaande rooster. Ook dit is nu door Nevobo geschrapt.

De Nevobo schrijft hierover:

Op 2 februari jl. heeft het kabinet de maatregelen om het coronavirus de kop in te drukken verlengd tot en met in ieder geval dinsdag 2 maart. Tot die tijd mag er in ieder geval geen binnensport beoefend worden. Wat er na 2 maart wel is toegestaan, horen we volgende week dinsdag, 23 februari, tijdens de persconferentie. Maar naar verwachting spelen we op korte termijn nog geen competitiewedstrijden. 

Restant competitiewedstrijden geschrapt 
Eerder is al gecommuniceerd dat er op basis van de gespeelde wedstrijden dit jaar geen promotie & degradatie richting het seizoen 2021-2022 mogelijk was. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen lieten we de geplande competitiewedstrijden in eerste instantie wel op de kalender staan. Maar gezien de verlenging van de huidige maatregelen tot en met in ieder geval 2 maart, is besloten deze wedstrijden nu, voor de niveaus Topdivisie en lager, ook uit de kalender te halen.  

Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “Natuurlijk hopen we dat voor het einde van het seizoen teams nog wedstrijden kunnen spelen. We blijven dan ook in gesprek met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport om te kijken hoe de sport verantwoord en gedifferentieerd weer open kan. Echter halen we nu deze drie tot vier wedstrijden uit de kalender, zodat we ruimte maken voor teams om zelf oefenwedstrijden te plannen. Zo kunnen ze zelf bepalen tegen wie ze zouden willen spelen, in plaats van ‘vast’ te zitten in de planning die er ligt.” 

Dit heeft tot gevolg dat alle wedstrijden die nog niet gespeeld zijn binnenkort op vervallen gezet gaan worden. Ze blijven wel staan op de datum waar ze nu staan, maar met de status vervallen.