Vanwege haar verdiensten voor Twente ’05 en ’t Roessingh hebben wij een Koninklijke Onderscheiding voor Dicky Schiltmans aangevraagd.

Dicky heeft vele jaren allerlei taken als vrijwilliger voor Twente ’05 en haar voorgangers uitgevoerd, zoals die van verenigings- en regioscheidsrechter, het organiseren van feestjes, het houden van verlotingen bij thuiswedstrijden en toernooien.

Bovendien heeft zij haar echtgenoot Nico Schiltmans betrokken bij de vereniging. Nico heeft van 2003 tot 2007 de functie van voorzitter vervuld. Daarnaast is hij al jaren regioscheidsrechter, waarbij hij zelfs een dubbele beurt vervult.

Dicky en Nico treden verder al jaren als scheidsrechter op bij toernooien van Mediant en voor voormalige hartpatiënten.

Als vrijwilliger van de Unie van Vrijwilligers verzorgt zij al bijna 30 jaar vrijwilligerswerk bij ’t Roessingh. Dit houdt in het begeleiden van patiënten van hun kamer naar therapieën en allerlei activiteiten en het helpen bij die activiteiten.

Dit alles was voldoende reden om haar een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen en die werd haar op 26 april uitgereikt door de burgemeester van Enschede, Roelof Bleker.

Wij feliciteren Dicky van hart met dit verdiende lintje.

Bestuur Twente '05