Voor het komende seizoen heeft de Twente '05 Petra Petzinger weten te strikken als nieuwe trainer/coach voor Heren 1.
Wij zijn verheugd haar te verwelkomen binnen onze verenging.


Wie is Petra?
 

Mijn naam is Petra Petzinger en ben werkzaam als docente LO op het Bonhoeffer College sinds1998. Ik ben geboren en getogen Veendamse, waar ik ook mijn passie voor volleybal heb ontdekt. Als dochter van een gymdocent stond sport centraal bij ons thuis. Vanaf mijn 7e ben ik met volleybal begonnen. Eerst in jeugdteams en later in dames 1 van Flash/Veendam (2e divisie). Tijdens deze periode gaf ik al trainingen aan mini’s, b-jeugd en gespecialiseerde spelverdeler training. Dit laatste niet geheel zonder succes, want ik heb de jeugdige Jettie Fokkens ( later in Oranje) training gegeven.

Om als spelverdeler mezelf verder te ontwikkelen ben ik naar Sudosa/ Assen gegaan. Zij waren net  gedegradeerd uit de eredivisie. Met deze club ben ik weer gepromoveerd naar de eredivisie. Na een succesvolle periode bij Sudosa wilde ik me verder ontplooien. Toen diende Avero/Sneek (top eredivisie) zich aan, een mooie uitdaging! In dat jaar zijn we 2e van Nederland geworden. Enige jaren daarna kwam de verhuizing van Groningen naar het mooie Twente. Ik heb in het begin nog op hoog niveau gevolleybald. Maar na het krijgen van 2 dochters, kwam het actief volleyballen op een lager pitje te staan. Afgelopen jaren heb ik bij Webton/ Hengelo D2 gespeeld.

Mijn werkzaamheden op school heb ik altijd gecombineerd met trainingen en begeleiden van leerlingen voor Olympic Moves (scholieren kampioenschappen voor allerlei sporten). Voor volleybal heb ik mijn bijdragen geleverd aan de verschillende teams voor Open en Gesloten Club. In 2018 ben ik mee geweest naar het WK voor scholen in Belgrado.

In mijn hoedanigheid als gymdocente wil ik getalenteerde leerlingen de kans bieden om door middel van het volleybal hun grenzen te verleggen. Als trainer van Twente ’05 H1 bied ik jonge spelers het podium om dit te realiseren. De combinatie van bovengenoemde functies lijkt me ideaal en zie ik als een uitdaging om het volleybal een kwaliteitsimpuls te geven!