Afgelopen woensdag 27 mei werd door minister-president Mark Rutte bekend gemaakt dat per 1 juni er een versoepeling mogelijk is voor de groep van 13 t/m 18 jarigen. Zij hoeven tijdens het sporten geen rekening meer te houden met de 1.5m afstandsregel.

Misschien wel belangrijker was de aankondiging dat wanneer het coronavirus geen nieuwe besmettingsgolf doormaakt de komende maand per 1 juli er weer binnen gesport mag worden. Vorige maand was nog 1 september als mogelijke datum aangegeven.

Het binnen sporten zal per 1 juli wel aan strikte voorzorgsmaatregelen gebonden zijn. Zo heeft het Outbreak Management Team (OMT) aangegeven dat er een gezondheidscheck moet plaatsvinden voordat de sporter naar de accommodatie komt. Ook gelden er afstandsregels en hygiënemaatregelen die moeten worden opgevolgd. De Nevobo zal op korte termijn met een protocol voor de verenigingen komen. Via Nieuwsbrief Online zullen we die naar onze leden communiceren.

Wat betekent dit voor Twente '05? In elk geval dat er al direct na de officiële zomervakantie in deze regio (18 juli t/m 30 augustus) weer binnen getraind kan worden. En voor sommige teams mogelijk zoals de laatste jaren gebruikelijk al in elk geval een week eerder. Als er qua aantallen mensen tegelijkertijd in de zaal geen zodanige beperkingen zijn dat we met minder teams tegelijkertijd kunnen trainen dan kan de voorbereiding voor de competitie redelijk normaal kunnen verlopen. In de 'routekaart' van de regering staat nog steeds dat per 1 september de competities ook weer van start mogen gaan.

Eind juni zal definitief besloten worden of bovengenoemde versoepelingen kunnen doorgaan. Laten we het hopen!