Gisteren (maandag 8 november) heeft de eerste groep mini's de eerste clinic Rollen, Duiken en Vallen gehad.

In het kader van het lokale sportakkoord heeft Twente'05 een programma opgezet voor onze jeugd om beter te kunnen rollen en duiken, maar ook te kunnen vallen. Daarnaast willen we ook dat onze jeugd geen angst heeft om naar de grond te gaan. Hoe sneller en beter je over de grond kan bewegen, hoe betere verdediger je in het volleybal bent. Gisteren hebben onze jongste mini's en onze nieuwste leden een clinic van het RTC Judo gehad. Deze clinic werd gegeven door Sirach Cooiman.

Sirach bezit de 3e dan. Hij is erg actief geweest binnen de wedstrijdsport. Vanaf zijn 13e jaar trainde hij in Nieuwegein bij de Nederlandse ploeg en heeft hier tot zijn 20ste jaar getraind. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen op het Nederlands Kampioenschappen onder de 15, 17 en 20 jaar. Bij zijn laatste judowedstrijd (2009) werd hij Nederlands kampioen politie en defensie. Na zijn judocarrière is Sirach begonnen met lesgeven en heeft alle judoleraar diploma’s gehaald.

Clinic rol duik val minis - 1(klik op de foto voor een grotere versie)

Om 17.45 uur kwamen alle mini's binnen in de Dojo in de Twentehallen. Daar kregen de mini's allemaal een judojasje aan en moesten ze de schoenen en kniebeschermers uitdoen. Vervolgens zijn ze onder de bezielende leiding van Sirach allerlei oefeningen gaan doen zoals het vooruit rollen, achteruit rollen, het zijwaarts rollen, het stoppen van een rol, hoe je op te vangen bij een val en nog veel meer. 

Een van de belangrijkste zaken die de kinderen hebben geleerd is dat je hoofd de grond niet mag raken, rollen doe je over je schouder!! 

Clinic rol duik val mnis - 2(klik op de foto voor een grotere versie)

Onze trainers Linda, Heleen en Thirza waren er ook bij aanwezig en hebben geholpen waar het nodig was. Onze mini's waren zeer enthousiast en kregen er veel energie van. Het was een zeer geslaagde clinic, volgende week (15 november) is de 2e groep (niveau 6 van de mini's) aan de beurt om deze clinic te krijgen. En dan over 2 weken wordt de clinic bij ons in de Diekmanhal gehouden eerst voor de jongste en nieuwe mini's en de week daarop voor niveau 6.

 

  

 <

 <

Mochten andere teams van Twente'05 hier ook interesse in hebben, neem dan contact met Marc de Jong op.