Vanaf zaterdag 6 november is bij binnensporten het coronatoegangsbewijs een verplichting voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder. Ook Twente '05 ontkomt hier helaas niet aan.

Het afgelopen anderhalf jaar hebben wij met z'n allen er voor gezorgd dat onze vereniging geen besmettingshaard werd en iedereen zo veel als mogelijk was ondanks alle beperkingen toch veilig heeft kunnen volleyballen. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid genomen om bij vermoeden van corona thuis te blijven, dit te melden en een test te laten doen.

Die verantwoordelijkheid vragen wij nu opnieuw van jullie. Om het voor de vereniging behapbaar te houden gaan wij spelers van 18 jaar en ouder, die via de CoronaCheck-app of de papieren versie een geldige QR-code kunnen tonen een pasje van Twente '05 verstrekken. Dit pasje vervangt bij de trainingen en thuiswedstrijden het controleren van de QR-code. Bij de thuiswedstrijden zorgt dit voor betere doorstroming bij de deur omdat alleen het publiek en de tegenstanders op de QR-code gecontroleerd hoeven te worden en daarmee voor minder belasting voor de spaarzame vrijwilligers die de controles moeten uitvoeren. Even het pasje tonen en je kunt doorlopen.

Coronapas voorbeeldKomende week (vooral op de maandag wanneer we bijna allemaal in de Diekmanhal aanwezig zijn) zal bij ieder team met spelers van 18 jaar en ouder de controle worden uitgevoerd en het pasje verstrekt worden. Train je komende week niet dan kun je daarna op de maandagavonden daarna terecht bij Johnny Wiersma (vanaf 18:45 op veld 2 in de Diekmanhal) of Ellen Liefaard (vanaf 20:25 op veld 2 in de Diekmanhal) of neem even contact op met een van beide voor een alternatief moment.

De verantwoordelijkheid die wij nu vragen van alle spelende leden is om het coronatoegangsbewijs te laten controleren in ruil voor een Twente '05-pasje of om een geldige QR-code te kunnen tonen wanneer dat gevraagd wordt en dat spelende leden die om welke reden dan ook niet (geheel) gevaccineerd zijn zich voorafgaand aan een training en (thuis)wedstrijd laten testen bij 'Testen voor toegang'. Dit is zolang het testen nodig is gratis.
Daarnaast vragen wij de trainers van de senioren/recreanten-teams om bij meetrainers (die nog geen lid zijn) te controleren of zij in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs. Deze naar Johnny Wiersma of Ellen Liefaard sturen mag ook.

Voor het beschikken over een coronatoegangsbewijs geldt een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn in een sportzaal en voor alle vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters en wedstrijdleiding, etc. Ouders en begeleiders die meerijden (veelal bij de jeugd en mini's) worden gezien als publiek en moeten dus wel het toegangsbewijs kunnen tonen.

De komende periode zal Twente '05 de volgende regels hanteren:

  • Spelende leden van 18 jaar en ouder hebben middels een Twente '05-pasje of coronatoegangsbewijs toegang tot de trainingen en wedstrijden. Heb je geen van beide bij je dan mag je helaas niet trainen of spelen.
  • Publiek bij trainingen is vanaf 6 november niet toegestaan.
  • Bij thuiswedstrijden zullen vrijwilligers bij de 'voordeur' controleren op het coronatoegangsbewijs (of pasje) voorafgaand aan de wedstrijden en op de tribune als de wedstrijden begonnen zijn. Op de zaterdagen wordt dit gedaan door vrijwilligers geregeld door de jeugdcommissie. Wil jij dan ook je steentje bijdragen geef dit dan door aan de jeugdcommissie.

Voor uitwedstrijden raden we jullie aan om op de website van de tegenstander te kijken. Als het goed is zetten zij daar hun regels op.

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je terecht bij Ellen Liefaard, secretaris van Twente '05 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).