Vanaf zondag 28 november zijn vanwege de nieuwe coronamaatregelen trainingen en wedstrijden na 17:00u niet meer toegestaan. (Update 29/11: de Nevobo heeft de competitie stilgelegd)

De komende weken zullen daardoor de reguliere (avond)trainingen geen doorgaan kunnen vinden. Officieel geldt deze maatregel tot 19 december. Of er in de week voor kerst er dan wel weer 's avonds getraind mag worden en in welke vorm wordt pas vlak voor die tijd bekend gemaakt.

Wat het stilleggen van de trainingen voor consequenties heeft voor de laatste wedstrijden van de competitie in dit kalenderjaar maakt de Nevobo later deze week bekend. Berichtgeving hierover kun je volgen op volleybal.nl of in de volleybal app van de Nevobo.


Weekendtrainingen

Het bestuur en de TC zijn op dit moment de mogelijkheden voor trainingen in het weekend aan het onderzoeken. We zijn begonnen met inventariseren van de beschikbaarheid van de trainers en al of niet kunnen en willen trainen door de teams op de zaterdagen of zondagen.

De invulling van het trainen in het weekend is naast de afhankelijkheid van het al of niet doorgaan van de competitie, de trainers en teams verder afhankelijk van de  beschikbaarheid van de zaalruimte. Immers, meerdere vereniging zullen waarschijnlijk wel in het weekend willen gaan trainen. Het zal een in elk geval behoorlijke puzzel worden.

Meer informatie volgt later deze week.

 

Update 29/11:

De Nevobo heeft besloten om de competitie t/m het einde van dit kalenderjaar stil te leggen. Ze hebben een snelle inventarisatie gehouden en de belangrijkste uitkomsten waren:

  • Het overgrote deel van de verenigingen geeft aan de competitie te willen uitstellen en daarmee ruimte creëren om de aankomende weekenden zoveel mogelijk leden te laten trainen.
  • Verenigingen vinden het onverantwoord om hun leden wedstrijden te laten spelen zonder daarvoor te kunnen trainen.

Lees het gehele bericht van de Nevobo via de link Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021


Bestuur en TC Twente '05