Aanpaste coronaregels vanaf 9 oktober. O.a. dringend mondkapjes advies.

Ons COVID-19 protocol is aangepast aan de regels die vanaf 9 oktober gelden:

* Mondkapjes bij wedstrijden in de Pathmoshal

Conform de richtlijnen van het RIVM wordt vanaf nu bij wedstrijden in de Pathmoshal dringend adviseerd om een mondkapje te dragen vanaf binnenkomst in de sporthal tot in de zaal. Bij het verlaten van de zaal geldt hetzelfde.

Dit geldt voor iedereen ouder dan 13 jaar. Zowel voor de thuisspelende teams, scheidsrechters als voor de gastteams en hun begeleiders.

Voor iedereen anders dan spelers en coaches wordt geadviseerd om ook in de zaal gebruik te maken van een mondkapje.
Houdt ook met mondkapje zo veel mogelijk de 1,5m afstand tot elkaar in stand!

 

* Routering in de Pathmoshal

Letterlijk gezien is de regel in het protocol 'volg de looproutes!' niet aangepast. De looproutes in de Pathmoshal zijn echter wel iets gewijzigd.

De belangrijkste wijziging is dat de hoofdingang vanaf nu alleen nog maar ingang is. Je gaat vervolgens via de hal de zaal in.

De sporthal verlaten doe je via de kleedkamers en de zijdeur van de sporthal in de richting van de parkeerplaats. De pijlen op de grond in de gang bij de kleedkamers wijzen naar die uitgang.

 

* Placering begeleiders gastteams (bij jeugdwedstrijden)

Sinds dat er vanaf 29 september geen publiek/toeschouwers meer bij de wedstrijden toegelaten mochten worden, mochten (een beperkt aantal) rijdende ouders van gastteams (bij de jeugd) als begeleider in de zaal aanwezig zijn. De initieel door Sportaal aangewezen plekken waar deze begeleiders moesten gaan zitten was echter onwerkbaar bij volleybalwedstrijden.

Met ingang van zaterdag 10 oktober kunnen begeleiders nu geplaatst worden aan de zijkant bij veld 1 en 4 in een vak direct voor de uitschuifbare tribunes. Op beide plekken zijn maximaal 5 begeleiders toegestaan.