Hoe mooi had seizoen 2020-2021 kunnen zijn? Kampioen worden. De Open Club winnen. Het mocht niet zo zijn. Maar van achterom kijken naar wat niet is gebeurd worden we alleen maar somber. We kijken liever vooruit naar het nieuwe seizoen!

Toen vlak voor de kerstdagen de 'corona-cijfers' de goede kant op leken te gaan was iedereen nog hoopvol gestemd dat er in de loop van januari weer gesport zou kunnen worden. De Nevobo had de roosters voor een halve competitie al klaar.
Maar ondanks de daling werden de maatregelen alleen maar strenger en is er op dit moment nog geen zicht op wanneer de huidige maatregelen versoepeld gaan worden. Laat staan wanneer we weer in de zaal zouden mogen volleyballen. Als gevolg hiervan heeft de Nevobo ruim een week terug besloten om de resterende wedstrijden uit de volleybalkalender te halen. Lees hier het volledige bericht.

Ondanks dat we niet weten wanneer we weer kunnen gaan trainen moeten we ons als vereniging wel voorbereiden op het nieuwe seizoen. Zodra het 'los' gaat willen we zo spoedig mogelijk vol in training voor seizoen 2021-2022. In de verwachting dat door de vaccinaties van een voldoende groot gedeelte van alle Nederlanders en het (mede daardoor) uitblijven van veel besmettingen de competitie en de trainingen niet opnieuw plat wordt gelegd.

Vragenlijst en teamindeling komend seizoen

Om goed te kunnen trainen voor het komende seizoen wil de Technische Commissie al op korte termijn een voorlopige teamindeling maken. Om een teamindeling te kunnen maken moeten we echter nu al weten wie er ook volgend seizoen blijft volleyballen (jij toch?). Normaal wordt dat pas eind maart geïnventariseerd middels de seizoensevaluatie. Maar omdat er dit seizoen niet echt iets te evalueren valt doen we de inventarisatie middels een korte vragenlijst t.b.v. seizoen 2021-2022. We willen alle spelende leden bij deze oproepen om de vragenlijst uiterlijk 7 maart in te vullen.

==> Link naar vragenlijst seizoen 2021-2022 <==

Trainers komend seizoen

Zonder trainers geen trainingen. Gelukkig zijn er ook afgelopen seizoen weer een mooi aantal leden bereid geweest om training te geven. Ook voor het komende seizoen hebben we weer veel trainers nodig. Met name voor de mini's en de jeugd. Traininggeven is leuk en uitdagend! Wil jij ook je steentje bijdragen en de uitdaging aangaan of was je dit seizoen al trainer en wil je dat ook komend seizoen weer zijn geef dit dat aan op de vragenlijst. De TC neemt dan binnenkort contact met je op.

Beachvolleyvelden & beachvolleybaltrainingen

Na 6 maart kunnen we weer gebruik maken van de beachvolleybalvelden. Voor de jeugd t/m 17 jaar zijn tijdens het sporten hier geen beperkingen voor in de huidige coronaregels. Voor sporters vanaf 18 jaar geldt dat er alleen in groepjes van 2 gesport mag worden en in geval van meerdere groepjes dat er tussen de groepjes 1,5m afstand gehouden moet worden. Met wat beperkingen is het hierdoor ook mogelijk om 2x2 te spelen op een beachvolleybalveld.

Zolang we niet de zaal in mogen zullen we het moeten doen met volleyballen op de beachvolleybalvelden. Met mooi weer (zoals vandaag 21 februari) is dat natuurlijk geen straf.

Marc de Jong is van plan om beachvolleybaltrainingen te gaan geven. Hij is gediplomeerd beachvolleybaltrainer (BVT-2). Binnenkort volgt hier meer informatie over inclusief de mogelijkheid om je op te geven.
Daarnaast gaat de TC bekijken hoe we verdere trainingen op de beachvelden vorm kunnen gaan geven.

Wil je met je team weer eens beachvolleyballen dan kan dat na 6 maart door een berichtje te sturen in de Beach WhatsApp-groep dat je op een bepaalde dag en tijdstip een veld wilt reserveren. Jeugdteams mogen alleen onder begeleiding van hun/een trainer gebruik maken van de beachvelden.

Evenals afgelopen seizoen zullen we over enige tijd weer gaan werken met een reserveringssysteem. Nadere informatie daarover volgt t.z.t.